Copyright 2019 - Köszöntjük honlapunkon.

Ajánló

Neveljünk együtt!

Miért mesélj

minden nap

gyermekednek? 

Mini kiállítás

Zsirai-Kiss Janka
rajzai
______________

A hónap verse, dala

Hogy a csibe, hogy

A hónap fotója

Megérkeztünk!

Januárban az Agora Gyermekek Háza által meghirdetett „Óperenciás” vers- és meseillusztrációs pályázaton

Farkas Bence Antal, Katica csoportos óvodásunk DÍJAZOTT lett Kutyatár című munkájával.

   

A február 6-i színházlátogatással egybekötve óvodásaink megtekintették a kiállítást, és örömmel ismerték fel ott ovis társaik festményeit, rajzait.

 

Örömmel adjuk tudtára mindenkinek, hogy óvodánk titkára, Horváth Károlyné Erika néni kiváló szakmai munkájáért magas elismerésben részesült a városi Pedagógusnapon.

Megkapta a Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése által adományozott  "Szombathely Oktatásügyének Segítéséért" járó kitüntetést. Gratulálunk!

A kiszézés talán a legnépszerűbb télűző szokás, melynek keretein belül egy szalmabábut körbehordoznak a faluban, majd kivonulnak vele a lányok a falu végére énekszóval, és ott egy folyóba vetik.A kisze többnyire menyecskének öltöztetett szalmabáb, mely a telet, a hideget, a rontást, a betegséget, a félelmeket és úgy általában a rossz dolgokat jelképezi.

Ezt az egyik legrégebbi néphagyományt elvenítettük fel óvodásainkkal ezen a szeles, de napfényes márciusi héten. Együtt elkészítettük  a szalmabábut, felírtuk kis cédulákra, ki milyen félelmétől szeretne megszabadulni, ezeket a szalmabáb nyakába fűztük, majd énekszóval, csörgő-zörgő hangszerekkel kivittük a bábut a Perintre, és a régi vasúti hídnál bedobtuk a vízbe és elúsztattuk. "Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!"

 

A hídon eljátszottunk néhány "hidas - bujós" játékot is.

A többi fotó a Galériában!