Copyright 2019 - Köszöntjük honlapunkon.

Ajánló

Neveljünk együtt!

Miért mesélj

minden nap

gyermekednek? 

Mini kiállítás

Zsirai-Kiss Janka
rajzai
______________

A hónap verse, dala

Hogy a csibe, hogy

A hónap fotója

Megérkeztünk!

A Szombathelyi Önkormányzat és a Szombathelyi Távhőszolgáltató által a Madarak és Fák napja alkalmából hirdetett rajpályázatra idén 88 alkotás érkezett 10 óvodából. Ebből 9 alkotás képviselte óvodánkat, melyeket a városháza aulájában állítottak ki, és amelyekre szavazni lehetett ott helyben ill. a közösségi médián keresztül is. Sokan szavaztak a nekik legjobban tetsző rajzokra, nagyon köszönjük a gyerekek nevében is az aktív részvételt és támogatást! A díjkiosztó ünnepségre a Csónakázó tó szigetén került sor május 10-én, ahol a legjobb 10 alkotást díjazták. Puskás Tivadar polgármester úr és Koczka Tibor alpolgármester gratulált két óvodásunknak is!

Zsirai-Kiss Janka Süni csoportos és Szabó Emma Napocska csoportos leánykánk büszkén vehették át az okleveleiket és az ajándékcsomagot!

 

A fotón Szabó Emma a díjátadón.

Gratulálunk minden lelkes kis alkotónknak! (Felkészítőjük Horváth-Takács Ágnes volt)

 

 

Óvodánk minden évben bekapcsolódik a Brenner János Óvoda és Általános Iskola által szervezett Békefi Antal emlékét őrző népdaléneklő versenybe. Április 26-én került sor a mindig nagyon színvonalas és tartalmas délelőttre, melyen nem csak óvodások, hanem alsó tagozatos gyermekek is megmutathatták, milyen szép a magyar népdalok világa, mennyi érzést rejtenek. Egyéni éneklésben Börzsönyi Lili, és páros előadásban Sereg Hanna és Németh Lili varázsolta el a közönséget.

 

Mindhárman a Süni csoportunk óvodásai, felkészítőjük Papp Ilona volt.

 

Szaktekintélyekből álló zsűri értékelte a produkciókat, mindhárman ARANY MINŐSÍTÉSBEN részesültek. GRATULÁLUNK!

 

 

 

További fotók az eseményről a Galériában a Süni csoport képei között!

 

 

A Herényi Virágút elnevezésű rendezvény Magyarországon egyedülállóan – közel 1 km hosszú útvonalon – több mint 30 főként helyi (herényi és kámoni) virág-és dísznövény kertészet kiállítása és vására Szombathely herényi városrészének utcáin és terein.

A rendezvény különlegessége, hogy a kiállító és portékáit kínáló virág-és dísznövény kertészek és vállalkozások ezen a közel 1 km hosszú összefüggő útvonalon, illetve közvetlen közelében laknak, vagy a telephelyük van itt, tehát mindenképpen kötődnek a területhez. Óvodánk is minden évben bekapcsolódik a rendezvény visszatérő eseményébe: a kertépítő versenybe. Most a Katica csoportos gyerekek és szülők építették meg a kiírt témára "A mi játszóterünk" című alkotásukat, melyet minden kilátogató megcsodálhatott a két napban a Béke téren.

 

 

A Herényi Virágút – 2003 óta – minden év tavaszának Szent György napját követő hétvégéjén kerül megrendezésre. Már harmadik éve, hogy a megnyitó ünnepséget követő virágos jelmezes felvonulásba is bekapcsolódunk: a Csiga-biga csoportos gyerekek és szülők vidáman énekelve vonultunk a városrészünk utcáin.

 

 

 

Dalainkkal elűztük a felhőket, ragyogott a nap!  A jelmezes felvonulók részt vettek egy közönségszavazat gyűjtő vetélkedőn is: az interneten lehetett szavazni a legjobban tetsző felvonulókra. Ezt a versenyt a Csiga-biga csoport jelmezes felvonulói nyerték meg! Köszönjük a szavazatokat!