Copyright 2019 - Köszöntjük honlapunkon.

Ajánló

Neveljünk együtt!

Miért mesélj

minden nap

gyermekednek? 

Mini kiállítás

Zsirai-Kiss Janka
rajzai
______________

A hónap verse, dala

Hogy a csibe, hogy

A hónap fotója

Megérkeztünk!

Június 6-án délelőtt Szombathelyen az Arena Savariában  megrendezték az V. Ovi-Kézi Kupát. Tóth Tímea alelnök és a Szombathelyi KKA gondoskodott a felhőtlen jó hangulatról! Ajándékokkal, érmekkel és számos élménnyel térhettek haza az óvodás gyermekeink! Óvodánkat a Napocska csoportosok  képviselték Frigy Lilla és Kovács Nikoletta segítségével. Gratulálunk!

 

 

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága és Oktatásért Felelős Államtitkársága negyedik alkalommal hirdette meg a „Kincses Kultúróvoda” pályázatot valamennyi belföldi óvoda részére. Több mint száz pályázó közül 30 óvoda vehette át az idén ezt a kitüntető címet és a hozzá járó támogatást. Büszkék vagyunk arra, hogy közöttük van óvodánk is! A „Kincses Kultúróvoda 2019” címet feltüntető dísztáblát Iker Gabriella óvodavezető vette át Budapesten május 16.-án. Fekete Péter kulturális államtitkártól. Ez az országos cím intézményünk neveléssel kapcsolatos irányultságáról szóló referencia , elismerése annak a pedagógiai munkának, melyet az óvodánk a kulturális értékek gyermekekkel való megismertetése területén végez. Az elnyert támogatással az óvoda lehetőséget kap arra, hogy a pályázatában kitűzött céljait megvalósíthassa és a művészetek iránt fogékony és a kultúra befogadására képes gyermekeket neveljen.

Óvodánk pedagógiai programjának egyik hangsúlyos eleme az anyanyelvi nevelés. Ennek a területnek az igényes színesítésére és bővítésére adott lehetőséget a tavaszi időszakban a „Családi kirándulás a mesék, versek birodalmába” projekt. Az összegyűjtött és a honlapra feltöltött irodalmi jegyzék (cím, szerző, könyvtári katalógus szám feltüntetésével) támogatta a szülőket az életkornak megfelelő művek kiválasztásában.

Nagy örömünkre az óvodába járó családok több mint fele lelkesen mesélt, verselt, tett látogatást a könyvtárban és töltötte a kis olvasónaplót. A programban résztvevő családok könyvjutalomban részesültek. Úgy érezzük sikerült ráirányítani a családok figyelmét az egyik legjobb intelligenciafejlesztő módszerre, és a minőségi idő eltöltésének e hasznos formájára.

Jutalomkönyvek, oklevelek kiosztása.