Copyright 2019 - Köszöntjük honlapunkon.

Ajánló

Neveljünk együtt!

Miért mesélj

minden nap

gyermekednek? 

Mini kiállítás

Zsirai-Kiss Janka
rajzai
______________

A hónap verse, dala

 Érik a szőlő

A hónap fotója

Megérkeztünk!

A nemzeti ünnepre való készülődés hatotta át a március eleji napjainkat. Csoportjaink a hagyományőrzés mellett mindig igyekeznek valami újdonságot is vinni az ünnepbe, hogy még emlékezetesebbé tegyék azt a gyerekek számára. 

 

 

Készültek a zászlók, huszárcsákók, párták, dobok.

 

 

Újítás volt a Csiga-biga csoport nemzeti színű keksztekercse, amit együtt készítettünk és fogyasztottunk el az ünnep örömére:

 

 

 

Az időjárás szerencsére kedvezett az udvarra szervezett programnak:

 

 

Nagy élmény mindig a gyerekeknek, ha élő állatot simogathatnak. Csillag, a kis póniló látogatott el hozzánk,  egy fogatot is húzott, amire felülhettek a vállalkozó szelleműek. Megcsodálhattuk a 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesületnek jóvoltából a huszárok ruházatát, fegyverzetét, megismerhettük a köszöntésüket. 

 

 

Izgalmas játék volt a  Védd a várad! 

 

 

A kötélhúzás is mindig vidám erőpróba:

 

 

 

 

Másnap óvodánk három csoportja a Sárkányvár Egyesület támogatásával a sárvári várba látogatott, ahol megtekintettük a Huszárkiállítást.

 

 

 

 

A gyermekeket teljesen ámulatba ejtette a sok érdeles látnivaló:

 

 

A játékkardok után megnézhették az igaziakat is:

 

 

 

 

Szólt az ének, peregtek a dobok.......

 

 

Március 19-én délután nyílott meg az Agora Savaria által megrendezett  gyermek és ifjúsági művészeti fesztivál keretében az Óperenciás elnevezésű meseillusztrációkat bemutató kiállítás. Óvodánkat a  Varázsceruza tehetséggondozó foglakozásainkon alkotó gyermekek rajzai képviselték. Felkészítő pedagógusuk Horváth-Takács Ágnes. Több mint 700 alkotás közül válogatták be a kiállított 300 gyerekmunkát. A válogatásba bekerült Polgár Noémi és Zsirai-Kiss Janka egyéni alkotása. A díjazott alkotások közül pedig az egyik legnagyobb sikert a közös munkájuk aratta, amelyet Vincze Luca, Babos Anna, Zsirai-Kiss Janka és Polgár Noémi festettek. A képük címe: Az Óperenciás tengeren is túl...

 

 A kép egy kerek textilre készült, és a magyar népmesékre jellemzően azt meséli el, ahogy a legkisebb legényt feltarisznyálja az anyja, és elindul világgá, hogy szerencsét próbáljon. Találkozik a vándorlása során a  jellegzetes mesei állatokkal, a rókával a medvével a farkassal, nyulakkal és madarakkal, átvág a rengeteg erdőkön, megmássza az üveghegyet , átkel az Óperenciás tengeren is, hogy végül az egész kerek Földet bejárva megtalálja a palotájában Tündérszép Ilonáját, és együtt boldogan éljenek, amíg meg nem halnak... 

A kiállítás megnyitóján kiemelték ezt a képet, elhangzott, hogy azok a gyermekek tudnak ilyen csodálatosakat alkotni, akik benne élnek a mesék világában, akik jól és alaposan ismerik ezt a világot. A zsűri gratulált a pedagógusoknak is, akik évről évre ennyi energiát fektetnek abba, hogy a gyerekek minél több sikerélményhez jussanak egy-egy ilyen megnyitó alkalmával, erősödjön az önbizalmuk, a saját magukba vetett hitük. Üdvözölte a zsűri a közös alkotást, csak a miénk volt az egyetlen ilyen.   Gratulálunk és büszkék vagyunk rátok!

 

 

Fotók az alábbi linken:

Óperenciás

 

 

A Szombathelyi Donászy Magda Óvoda minden évben megrendezi a névadójuk előtt tisztelegve a Donászy hetet, amelynek rendhagyó eseménye a költőnő gyerekverseihez meghirdetett illusztrációs pályázat. Ebben az évben A gólya  vagy A szalmaszál című verséhez készíthettek rajzokat az ovisok. Talán a téma volt a gyermekek szívéhez közel álló, vagy az őket bíztató óvodapedagógusoknak tetszettek a szokottnál is jobban versek, de rekord mennyiségű alkotás érkezett be az oviba - tudtuk meg a megnyitón az óvoda vezetőjétől. Az ovinkat Kiss Boglárka, Zsirai-Kiss Janka, Szabó Gréta rajza mellett Iszak Tamara rajza képviselte. 

Iszak Emese a 6 évesek kategóriájában 2. helyezést ért el rajzával!

 

 

Emese a díjjal:

 

 

A Szombathelyi TV kis híre itt: http://www.sztv.hu/hirek/donaszy-magda-emlekhet-20190306

Gratulálunk!